Pojeďte na Tabook za Linostockem, pop-up knihami a sedmdesátkou nakladatelů

17. září 2016

Popáté obsadí Tábor knihy a jejich milovníci. Juraj a Tereza Horváthovi a jejich spolupracovníci na přelomu září a října pořádají další ročník festivalu, který v názvu spojuje město, kde žijí, s médiem, které mají rádi.

„Snažíme se o to, aby u nás ty hlavní hvězdy nezastínily méně známé, ale pozoruhodné hosty“, říká výtvarník a nakladatel Juraj Horváth. Festival malých dobrých nakladatelů v Táboře sváží na jedno místo všechny, kdo se kolem knih a jejich přípravy točí – potkávají se tu nakladatelé s editory, překladateli, ilustrátory. Program proběhne od 29. září do 1. října po celém městě, centrem je historická sýpka, zapojí se galerie i kluby.

Letos přijede například Kitty Crowther, belgická ilustrátorka a tvůrkyně obrazových knih pro děti, nositelka nejprestižnější ceny za dětskou literaturu ALMA (cena Astrid Lingrenové). Své skicáky a modely vyklápěcích knih představí Francouz Gérard Lo Monaco, uvidíte práce Terezy Říčanové nebo Kateřiny Černé. Svůj Linostock, první online linorytovou fotobanku, bude na Tabooku prezentovat ilustrátorka Magdalena Rutová.

Podívejte se na pop-up knihy z dílny Gérarda Lo Monaco:



Víc se o programu letošního Tabooku dozvíte z rozhovoru s Jurajem Horváthem a Magdalenou Rutovou.

Spustit audio