Katarzia představuje Celibát, zpívá s Rosalíou a začíná se učit španělsky!

9. duben 2020

Jak se hudebnici žije s albem, které není možné představit divákům na koncertech, a vadí jí samota? Katarzia uvádí v exkluzivní premiéře ukázky z nového alba Celibát.

V pátek 17. dubna vychází nové album slovenské umělkyně Kataríny Kubošiové, která vystupuje pod jménem Katarzia. Album nese název Celibát a opět vzniklo v úzké spolupráci s producentem Pjonim. Nová deska má být hlavně o strachu z osamělosti a hledání sebehodnoty, obě tyto entity získaly v dnešní složité situace přece jen trochu jiný význam.

Komu vadí samota?

Katarzia zpívá hned v úvodní skladbě „samota mi nevadí, ani celibát těla“, ale po třech týdnech v karanténě už má přece jen jiný názor. K novému albu byla nucena zrušit nejen jeho křty, ale celé jarní turné. V nejistotě jsou také její vystoupení na letních festivalech. Slovenka žijící v Praze zůstala také oddělena od svých rodičů, kteří bydlí na Slovensku.

V rozhovoru pro čtvrteční Music ArtCafé hovořila Katarzia nejen o životě v karanténě, ale také o sledování sociálních sítí, rozhodnutí učit se španělsky a dalších plánech do budoucna. V pořadu zazněly hned tři písně z jejího nového alba Celibát, z toho hned dvě v exkluzivní premiéře. Kromě písní od Katarzie zazněly v pořadu také písně od Childishe Gambina nebo Rosalíe, kousek její písně dokonce Katarzia zanotovala přímo ve vysílání.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.