Jaga Jazzist, Emil Viklický či minus123minut! Vltava odvysílá živě koncerty Mezinárodního dne jazzu

14. duben 2019

Devět kapel, dvě pódia a hlavní hvězda Jaga Jazzist na pražském Karlově náměstí v úterý 30. dubna. Letošní české oslavy Mezinárodního dne jazzu se řadí mezi největší na světě a byly zařazeny do seznamu prioritních akcí organizace UNESCO pod záštitou Herbieho Hancocka. Stanice Český rozhlas Vltava vše živě odvysílá zvukem i obrazem ve spolupráci s festivalem Mladí ladí jazz.

PROGRAM VYSÍLÁNÍ ZDE | 15:00 až 23:00
Živě z hlavního pódia a ze studia (medailony interpretů, rozhovory atd.) ve vysílání stanice Vltava.

PROGRAM DNE A VIDEO STREAMINGU | 14:20 až 21:00
Live video streaming kompletního programu z Karlova náměstí na webu a sociálních sítích stanice Vltava.

Mezinárodní den jazzu

  1. 4. 2019 | 14:15 až 23:00 | ČRo Vltava | Karlovo náměstí

Již devátým rokem jsou po celém světě pravidelně ve stejný den organizovány větší či menší koncerty hlásící se ke svobodě jazzu překračujícího hranice vlastního žánru a dokonce i hudby samotné.

Ve vztahu ke svobodě a mezilidským vztahům definovala jazz organizace UNESCO zastřešující globální oslavy tohoto svátku, jehož těžiště od letoška spočívá díky mezinárodní aktivitě festivalu Mladí ladí jazz také v České republice. Jedním z důvodů tohoto uznání je fakt, že vloni se oslav na Karlově náměstí zúčastnilo odhadem 10 tisíc návštěvníků a tento rok bude areál rozšířen o polovinu, což z události činí jednu z největších akcí svého druhu vůbec.

Český rozhlas Vltava je hlavním mediálním partnerem projektu na tuzemské i mezinárodní úrovni a v úterý 30. dubna 2019 živě odvysílá zvukově i formou videostreamingu celý program z Karlova náměstí.

Vltavským moderátorem hlavní scény na Karlově náměstí bude David Brada, autor pondělních pořadů Jazz Update, které vysíláme v rámci programové řady Jazzový podvečer od 18:00.

JAZZOVÉ POŘADY NA ČRO VLTAVA
09:30 JAZZOFON (Všední dny)
18:00 JAZZOVÝ PODVEČER (Všední dny)
21:00 JAZZ & WORLD LIVE (Čtvrtky)

Vltava na Facebooku

Jazz & Freedom - diskuse

  1. 4. 2019 | 22:00 | ČRo Vltava

Myšlenka Mezinárodního dne jazzu je díky svému kulturně společenskému přesahu natolik inspirativní, že si vyžádala debatu odhalující spojnice jazzu se svobodou. Hovořit budou Ondřej Konrád (hudebník a publicista), Vladimír Kouřil (hudební organizátor a publicista, jenž byl v 80. letech vězněn komunistickým režimem za aktivity v Jazzové sekci) nebo Petr Koura (historik, který zmapoval české jazzové dění za 2. světové války).

Záznam koncertu z loňského ročníku Mezinárodního dne jazzu s ČRo Vltava na Karlově náměstí:

Související