Festival malých nakladatelství Tabook

10. říjen 2012

V Táboře úspěšně proběhl 1. ročník mezinárodního festivalu malých nakladatelství Tabook.

Stopa, kterou v Táboře zanechal, bude k vidění ještě do konce října. A to nejen v galerii nakladatelství Baobab, které festival pořádalo, v Galerii U Radnice na Žižkově náměstí, v Galerii 140, ve vitrážnické dílně či v sále restaurace Střelnice, ale i na ulicích Tábora.

Na to, jak vstřícně město reagovalo na originální oživení veřejného prostoru, se po společné procházce Táborem ptala Ivana Myšková ilustrátora, nakladatele a vedoucího ateliéru ilustrace a grafiky na pražské VŠUP Juraje Horvátha.

Výstava komiksových tvůrců Blexbolexe a Ataka probíhá v Galerii U Radnice, výstava Daniely Olejníkové v Galerii 140. Linoryty Tomáše Klepocha s mysliveckou tematikou nazvané Říje v ulicích si musíte objevit sami...

02750036.jpeg

Festival malých nakladatelů nazvaný TABOOK chce přilákat zejména ty, kterým záleží na literárně i graficky kvalitně zpracovaných knihách. Pořadatelé proto pozvali 35 domácích a 7 zahraničních malých nakladatelství, která si hledají vlastní cestu bez ohledu na komerční úspěch. Tábor na několika místech města ožil diskusemi, autorskými čteními, výstavami, dílnami pro děti apod. O ideách festivalu s Ivanou Myškovou hovořila jeho zakladatelka a pořadatelka, autorka knih pro děti Tereza Horváthová z nakladatelství Baobab.

autor: Ivana Myšková
Spustit audio