Druhý ročník Prague A Cappella Festivalu představí i letos špičky vokální hudby

26. září 2017

Příznivci vokální hudby, ale i hudebníci a zpěváci si opět přijdou na své. La Fabriku rozezní desítky rozmanitých hlasů.

2. ročník Prague A Cappella Festivalu se koná od 28. do 30. září. Festival je určen nejen příznivcům vokální hudby, ale i hudebníkům a zpěvákům. Nabízí třídenní workshop určený existujícím vokálním skupinám i jednotlivcům, kteří by si chtěli zpěv v soudobé a cappella skupině vyzkoušet. Lektory a cappella workshopu jsou členové hostitelské vokální skupiny SKETY.

Český hudební export: posílat cédéčka je zbytečné, důležitý je osobní kontakt

Michal Brenner, hudební dramaturg MeetFactory a spoluzakladatel platformy Shape, a Anna Mašátová, agentka a hudební publicistka

Co poradit českým kapelám, které chtějí uspět v zahraničí? Platilo vůbec někdy pravidlo, že stačí tvořit originální a dobrou hudbu a sláva přijde automaticky? Má smysl posílat dramaturgům cédéčka? A jak tohle všechno změní nová česká exportní kancelář SoundCzech? O hudebním exportu mluvila v předvečer showcaseového festivalu Českého rozhlasu Czeching koordinátorka projektu Marie Čtveráčková s hudebním dramaturgem MeetFactory a spoluzakladatelem platformy Shape Michalem Brennerem a manažerkou, agentkou a hudební publicistkou Annou Mašátovou.

Individuální práce se skupinami bude směřovat k celkovému zdokonalení jejich hudebního projevu, pěvecké techniky, barevného vyvážení hlasů, seznámení s „best practices“ zvukové zkoušky a práce s mikrofonem na podiu. Součástí workshopu jsou též volitelné individuální lekce „Complete Vocal Technique“ s lektorkou Ditou Kosmákovou.

Letošní ročník festivalu, za kterým stojí vokální skupina Skety, vyvrcholí 30. září od 19 hodin v pražské La Fabrice. Kromě Sket a jejich člena Petra Wajsara s originální multimediální smyčkovací one-man-show Develooper zaujme zejména vzácný host - jedna z nejlepších italských a capella skupin s názvem „Cluster“.

S manažerem festivalu Lukášem Prchalem se setkal redaktor Mozaiky Daniel Jäger, kterého zajímalo, s jakými návaznostmi na loňský první ročník festivalu připravoval se svým týmem ten letošní.

autoři: Daniel Jäger , Hok
Spustit audio