Divadlo Vizita - Jaroslav Dušek a Pjér la Šéz

Rozhlasová improvizace Jaroslava Duška a Pjér la Šéze, natáčení za účasti publika se uskutečnilo ve studiu S2 Českého rozhlasu 16. června 2014.

Divadlo Vizita je originálním tvůrčím projektem, který již více než třicet let zkoumá možnosti improvizace a spontánní tvorby; úhelnou osobností Vizity zůstává po celou dobu její činnosti herec a improvizátor Jaroslav Dušek.

Jeho živelně vznikající jevištní obrazy a příběhy jsou základem představení. Myšlenka, slovo, melodie, rytmus i pohyb se v nich prostupují, jedno z druhého vychází a tvoří nedílný celek. Důležitou roli má hudební složka – na té s Jaroslavem Duškem spolupracují v proměnném složení muzikanti Alan Vitouš, Pjér la Šéz, Zdenek Konopásek a další.

Divadlo Vizita - Jaroslav Dušek, Zdeněk Konopásek

S Českým rozhlasem spolupracoval Jaroslav Dušek v minulosti opakovaně. Stanice Praha uváděla pravidelný cyklus VIZITA v divadle VIZITA, kde přenášela v přímém přenosu spontánně vytvářenou rozhlasovou hru. Za jednu z her tohoto cyklu získala Vizita cenu za improvizaci na festivalu Prix Bohemia 1993, hlavní cenu v kategorii dramatické dílo Prix Bohemia 1994 a Stříbrný diplom na mezinárodním festivalu rozhlasových her Prix Futura Berlin 1995. V roce 2010 improvizoval Jaroslav Dušek v rámci „Vltavského improvizačního víkendu“ v pražském JAZZ DOCKu.

Dramaturgie: Renata Venclová a Klára Novotná.

Natočeno v roce 2014.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.